Kolikoiden lähettäminen arvioitavaksi Yhdysvaltoihin

Yleistä tietoa numismatiikasta.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
kheldim
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Elo 2016 16:20
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Kolikoiden lähettäminen arvioitavaksi Yhdysvaltoihin

Viesti Kirjoittaja kheldim » 21 Marras 2016 18:00

Onko kellään kokemusta kolikoiden lähettämisestä arvioitavaksi (third party grading esim. PCGS) Yhdysvaltoihin postin kautta? Pitää kuulemma lähettää postipakettina.

Miten hoiditte lähettämisen, pakkausmerkinnät yms tarvittavat asiakirjat ja teittekö tullille mitään ilmoitusta? (PCGS:n lomakkeen täyttämisessä ei ole ongelmia) Itsellä tämä olisi kohtapuolin ajankohtaista ja tietoa tarvittaisiin ettei pakkaus jää jumiin mihinkään tulliin.

Kiitos.

Avatar
kheldim
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Elo 2016 16:20
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kolikoiden lähettäminen arvioitavaksi Yhdysvaltoihin

Viesti Kirjoittaja kheldim » 30 Marras 2016 23:42

Juu, hiukan päivitystä omasta kokemuksesta kolikoiden lähettämisestä arvioitavaksi PCGS:lle Yhdysvaltoihiin.

1. Elikkäs ensimmäiseksi jos haluaa viedä rahaa arvioitavaksi Yhdysvaltoihin postin kautta (virallista tietä pitkin), tulee tullille tehdä ilmoitus väliaikaisesta viennistä ulkomaille, täyttää CN22 tai CN23 tulliluettelo (riippuen ilmoitetusta arvosta), MUTTA posti ei kuljeta rahaa Yhdysvaltoihin, joten jos ilmoittaa vienniksi valuutan niin ei onnistu.

2. Toki voi lähettää kirjeen ja ilmoittaa tullauslappuun "gift" tai "personal shipment" ja tavaraksi "hobby supplies" tai "numismatic material". Tämä vaihtoehto meni liian hankalaksi ja riskialttiiksi omalla kohdalla, joten unohdin sen.

3. PCGS:llä on arviointipalvelu Ranskassa, jonne voi lähettää rahaa arvioitavaksi Yhdysvaltojen sijaan. Ongelma on se, että he eivät hyväksy suoraa lähetystä postitoimistojen kautta vaan lähetys pitäisi toimittaa kuriiiripalvelujen kautta. En tiedä katsoinko väärin, mutta yksityishenkilölle Suomesta kuriiripalveluja käyttäen tulee maksamaan yli 200€. En tutkinut vaihtoehtoa lähettää postin kautta osoitteeseen x ja sieltä tilata kuriiripalvelu perille PCGS:lle.

4. Päädyin tähän vaihtoehtoon, eli PCGS:n sivuilta katsoin "Authorized deales" myyjät ja otin muutamiin yhteyttä (Saksa ja Ranska). Löysin hyvän vaihtoehdon ja PK:t tulee kaikkineen olemaan n. ~50€ ja arviointimaksu kolikkoa kohden n.50€.

Avatar
kheldim
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Elo 2016 16:20
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kolikoiden lähettäminen arvioitavaksi Yhdysvaltoihin

Viesti Kirjoittaja kheldim » 12 Huhti 2017 14:29

Kolikot ovat vihdoin takaisin PCGS:ltä. Tässä vertailun vuoksi paljonko tuli maksamaan rahaliikkeen kautta ja paljonko olisi tullut maksamaan jos ihan itse olisi lähettänyt PCGS:lle.

Rahaliikkeen kautta: 13,40€ kirjattu kirje Saksaan + 109€ kahden kolikon arviointi plus vakuutukset ja postikulut Saksa-Ranska-Saksa-Suomi (arviointkulut 32€ / kolikko). Eli yhteensä 122,4€. Kolikot eivät olleet vakuutettuja Suomesta Saksaan, mutta sen jälkeen ne oli vakuutettu reitillä Saksa-Ranska-Saksa-Suomi.

Itse lähetettynä: PCGS vuoden jäsenyys 69€ + 36€ DHL Easy 1 tai Easy 2 kirje/paketti Ranskaan (Jos vakuuttaa lähetyksen niin sen hinta on 1% lähetyksen arvosta, kuitenkin vähintään 10 euroa.) + arviointimaksu 27€ / kolikko jos arvo alle 300€ ja 45€ / kolikko jos arvo yli 300€ + postikulut Ranksasta Suomeen ~10€ . Eli minimissään olisi tullut maksamaan: 169€ + mahdollinen vakuutus. Tuo vuoden jäsenyys tekee hinnassa aika paljon, mutta ilman sitä olisi kustannukset kuitenkin nousseet vähintään tuonne 100€ asti.

Ainakin omalla kohdalla tulen jatkossakin käyttämään rahaliikkeen palvelua jos haluan lähettää kolikoita arvioitavaksi. Sen verran harvemmin tulee tätä harrastettua ettei omalla kohdalla kannata maksaa vuoden PCGS-jäsenyyttä ja tietenkin säästää myös pääkoppaa kun ei itse tarvitse huolehtia muusta kun kirjatun kirjeen lähettämisestä Saksaan rahaliikkeelle. Rahaliike huolehtii lomakkeiden täytöstä, kolikoiden vakuuttamisesta ja postituksista.

Vastaa Viestiin