Uusia osakekirjoja kokoelmiin Itämerta auttaen

Keskustelua osakekirjoista.

Valvoja: Moderaattorit

jpie
Viestit: 33
Liittynyt: 22 Helmi 2006 20:27
Paikkakunta: Berliini
Viesti:

Uusia osakekirjoja kokoelmiin Itämerta auttaen

Viesti Kirjoittaja jpie » 12 Touko 2010 18:07

TIEDOTE

12.5.2010


Osakekirja.fi ja Baltic Sea Action Group (BSAG) etsivät mitätöityjä osakekirjoja huutokaupattavaksi Itämeren hyväksi.

MITÄTÖIDYT OSAKEKIRJAT AUTTAMAAN ITÄMERTA


Käytöstä poistettujen osakekirjojen keräilyyn erikoistunut Osakekirja.fi haastaa yrityksiä lahjoittamaan vanhoja, mitätöityjä osakekirjoja huutokauppaan, jonka tuotto käytetään kokonaisuudessaan Itämerityöhön. Mitätöidyillä osakekirjoilla on vain keräilyarvoa mutta esimerkiksi Saksassa keräilyn suosio on nostanut vanhojen osakekirjojen kaupan tuottavaksi liiketoiminnaksi. Myös Suomessa harrastus on selvässä kasvussa.

Itämeri on yksi maailman pahiten saastuneista meristä, ja sen kriittinen tila kaipaa nopeita toimenpiteitä. Syksyllä 2010 järjestettävän huutokaupan tarkoituksena on auttaa Itämerta keräämällä varoja BSAG:n Itämerityöhön, joka keskittyy meren vakavimpiin ongelmiin. Keskeisiä kohteita ovat maatalouden, merenkulun ja vaarallisten aineiden haitat.

”Itämerityön tukeminen vaatii yrityksiltä nyt vain vanhojen, mitätöityjen osakekirjojen lahjoittamista. Osakekirja.fi hoitaa kaikki käytännön toimet lahjoituksen tekevän yrityksen puolesta, eikä siitä kerry yritykselle kustannuksia. Itämeren lisäksi yritykset tekevät lahjoituksellaan palveluksen myös kasvussa olevalle keräilyharrastukselle, lisäämällä keräilijöitä kiinnostavien osakekirjojen valikoimaa ja määrää", sanoo Janne Pietikäinen Osakekirja.fi:stä.

Osakekirjojen keräily on samanlainen harrastus kuin vaikkapa postimerkkien tai rahojen kerääminen. Harrastajat maksavat kiinnostavista osakekirjoista yleensä 30 – 300 euroa kappaleelta. ”Yhtiön kannalta arvottomilla, mitätöidyillä, osakekirjoilla on keräilyarvoa, ja tätä taseen ulkopuolista arvoa voi jokainen lahjoittaa Itämeren hyväksi. Me etsimme näitä, usein kauniitakin, osakekirjoja nyt arkistoistamme”, kertoo Ilkka Herlin, BSAG:n ja Cargotecin hallituksen puheenjohtaja.

Huutokauppoja järjestetään vuosien 2010–2011 aikana lahjoituksista riippuen yhdestä kahteen kappaletta. ”Näin lahjoittajat, keräilijät ja Osakekirja.fi auttavat yhdessä Itämeren tilan kohentamisessa tukemalla BSAG:n toimintaa”, toteaa yksi BSAG:n perustajista ja säätiön varainhankinnasta vastaava Anna Kotsalo-Mustonen.

Yhteydenotot osakekirjoihin liittyen:
Osakekirja.fi
Janne Pietikäinen
+358 40 521 2121
janne.pietikainen@osakekirja.fi

Baltic Sea Action Groupiin liittyen:
Anna Kotsalo-Mustonen
+ 358 500 200 480
anna.kotsalo-mustonen@bsag.fi


Osakekirja.fi on Suomen ainoa vanhoihin osakekirjoihin erikoistunut keräilyliike. Osakekirjakeräily on Suomessa kasvussa oleva harrastus. Esimerkiksi Saksassa vanhojen osakekirjojen kaupassa liikkuu vuosittain noin kuusi miljoonaa euroa.

Baltic Sea Action Group (BSAG) on puolueeton säätiö, joka toimii ketterästi Itämeren pelastamiseksi tarkkaan kohdennetuilla hankkeilla. BSAG:n työ perustuu Itämeren suojelukomission HELCOM:in suunnitelmaan (Baltic Sea Action Plan). Helmikuussa 2010 BSAG järjesti yhdessä Tasavallan presidentin ja pääministerin kanssa Baltic Sea Action Summitin (BSAS) Helsingissä. Itämeren maiden päämiehet sekä yli 140 yritystä tai tahoa sitoutui konkreettiseen työhön Itämeren hyväksi. Sitoumusten kerääminen jatkuu ja tehtyjen sitoumusten seuranta on alkanut. Lisätietoja säätiöstä http://www.bsag.fi ja Baltic Sea Action Summitista http://www.bsas.fi
Toisen roska on toisen aarre.