Väärennetyistä rahoista?

Keskustelua euroista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Perajorma
Viestit: 175
Liittynyt: 15 Touko 2010 23:48

Väärennetyistä rahoista?

Viesti Kirjoittaja Perajorma » 20 Helmi 2012 20:52

Itselleni tuli tuossa aikaa sitten kaupasta erittäin todennäköisesti väärennetty euron kolikko, jonka pistin jemmaan keräilymielessä.
Kuitenkin alkoi mietityttämään, miten laki suhtautuu väärennettyihin rahoihin tälläisissä tilanteissa.

Näin siellä ainakin lukee:

"Väärän rahan hallussapito
Joka ilman hyväksyttävää syytä pitää hallussaan väärää tai väärennettyä rahaa, on tuomittava väärän rahanhallussapidosta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

Käsittääkseni on henkilöitä, jotka keräilevät väärennettyjä rahoja. Onko väärennettyjen rahojen keräily "hyväksyttävä syy" niiden hallussapitoon?
Mikäli niiden keräily on sallittua, onko sitten sallittua käydä "keräilijöiden kauppaa" näillä (myydä, vaihtaa, luovuttaa...), mikäli kaupan molemmat osapuolet ovat täysin tietoisia, että kyseessä on väärennös, ja että se kaupataan vain keräilytarkoituksessa?

Vai meneekö homma niinkin julmasti, että poliiseilla on oikeus ottaa kaikki väärennetyt rahat hävitettäväksi?
Näin keräilijän silmin kun on paljon kannattavampaa pistää omaan kokoelmaan väärennökset omalle osiolle, kuin luovuttaa eteenpäin ilman mitään korvauksia.

:P

TheMakke
Viestit: 54
Liittynyt: 14 Tammi 2012 13:11

Re: Väärennetyistä rahoista?

Viesti Kirjoittaja TheMakke » 02 Maalis 2012 00:15

No ajatteleppas jos omalle kohalle tulis väärennetty 500€ seteli. Veisikkö poliisille ja et saa pennin kiekuraa ku laittaisit tilille sen viissatasen?
Maailma menee rahan perässä ja minä rahan.

JaniO
Viestit: 437
Liittynyt: 19 Touko 2010 19:02

Re: Väärennetyistä rahoista?

Viesti Kirjoittaja JaniO » 02 Maalis 2012 08:11

TheMakke kirjoitti:No ajatteleppas jos omalle kohalle tulis väärennetty 500€ seteli. Veisikkö poliisille ja et saa pennin kiekuraa ku laittaisit tilille sen viissatasen?
HUOM! Väärennetyn rahan tietoinen takaisin kiertoon laittaminen on rikos, joten parempi tarkistaa se 500 euron aitous ennen kuin sen vastaanottaa.

Avatar
Coin
Viestit: 498
Liittynyt: 22 Tammi 2006 22:35
Paikkakunta: Rauma

Re: Väärennetyistä rahoista?

Viesti Kirjoittaja Coin » 03 Maalis 2012 00:44

TheMakke kirjoitti:No ajatteleppas jos omalle kohalle tulis väärennetty 500€ seteli. Veisikkö poliisille ja et saa pennin kiekuraa ku laittaisit tilille sen viissatasen?
ja mielenkiintoista on myös se että miten saat tuon 500 euroa tilille, tarkastuskoneen ja ammattilaisen silmän ohitse? Jos ei ole mitään asiaa, kannattaa jättää postaamatta. :wall:
Raha maailmaa pyörittää... Ja minä rahaa...

Vastaa Viestiin