2€:n rahapötköjen tilaaminen

Keskustelua euroista.

Valvoja: Moderaattorit

Keräilijä_77
Viestit: 7
Liittynyt: 08 Loka 2013 19:44

2€:n rahapötköjen tilaaminen

Viesti Kirjoittaja Keräilijä_77 » 14 Joulu 2013 18:56

Hei,

Mistä ja miten voisin tilata kokonaisia 1/2€:n pötköjä? Onko jollain tietoa?
en nopean tarkastelun jälkeen havainnut Sp:n tai Monetan sivulla vai
pitääkö nämä tilata kaeumpaa?

Tomppa-
Moderaattori
Viestit: 556
Liittynyt: 27 Loka 2006 14:58
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: 2€:n rahapötköjen tilaaminen

Viesti Kirjoittaja Tomppa- » 15 Joulu 2013 16:25

Yksittäisiä rullia voit kysellä keräilyrahoja myyvistä liikkeistä. Valikoimaa löytyy myös esim. Huuto.netistä.

Avatar
antti r
Viestit: 1408
Liittynyt: 26 Joulu 2008 22:27
Paikkakunta: Lappajärvi, Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Re: 2€:n rahapötköjen tilaaminen

Viesti Kirjoittaja antti r » 15 Joulu 2013 18:00

Pankin kautta periaatteessa, mutta käytännössä ei. Palvelu tämän asian suhteen yleensäkin hyvin nihkeää ja asiantuntematonta. Minimitilausmäärät ja kiinteät kustannukset myös varmaankin sen verran korkeita, että kannattaa suosiolla unohtaa pankista tilaaminen heti alkuunsa ja ostaa rullat joltakin kauppiaalta. Huuto.netistä saa usein hyvinkin halvalla ja toinen järkevän hintainen hankintakanava on Mania33-verkkokauppa. Maniasta saa varsinkin ennakkoon tilaamalla lähes polkuhintaan, sama koskee Huutoa.

Suoraan Suomen pankista näitä ei myydä, vaan kyseinen yritys hoitaa uusien rahojen jakelun pankeille. Raha(stus)paja Monetana tunnettu, nykyisin viralliselta nimeltään Suomen Moneta, on yritys muiden joukossa eikä sen enempää sidoksissa Suomen Rahapajaan kuin mikään muukaan alan yritys. Hinnat sen sijaan ovat aivan tolkuttomia - älä sekaannu. Jälleenmyyntiarvo ei tule elinaikanamme olemaan samaa tasoa kuin sen puljun myyntihinnat. Suomen Rahapajan verkkokauppa on siis asia erikseen. Sieltä voi joskus saada jotakin, esimerkiksi viiden euron juhlakolikoita, jopa nimellishintaan, mutta muutoin senkin hinnoittelu perustuu tietämättömien asiakkaiden pettämiseen. Kyseisestä verkkokaupasta löytyy kyllä myös suomalaisia rullia, mutta niidenkin hinnat pohjautuvat tehtaanmyymälän nimeen.

Linkin sivulla on listattuna mukava määrä erilaisia jälleenmyyjiä. Henkilökohtaisesti voisin suositella verkkokauppojen osalta erityisesti Mania33:a ja Eurofischeriä (saksalainen mutta luotettavaksi ja helpoksi todettu) ja verkkohuutokaupoista Huuto.nettiä.

http://www.ep-numismaatikot.fi/linkkeja.php
Antti Rantala | antti.rantala2@gmail.com

Vastaa Viestiin