Euromaiden vanhojen valuuttojen vaihto

Keskustelua muista maailman rahoista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Wiiksi
Viestit: 505
Liittynyt: 03 Heinä 2007 16:27
Paikkakunta: Turku

Euromaiden vanhojen valuuttojen vaihto

Viesti Kirjoittaja Wiiksi » 03 Touko 2012 09:30

Nyt kun Forex lopetti euromaiden entisten kansallisten valuuttojen (seteleiden) vaihtamisen, niin laitanpa tiedot toisesta varteenotettavasta vaihtoehdosta:

http://euromoney24.com/

Nimestään huolimatta tämä ei ole pikavippifirma, vaan itävaltalainen yritys joka vaihtaa vanhoja edelleen keskuspankeissa vaihdettavissa olevia valuuttoja euroiksi, dollareiksi jne. Sivuilla on tiedot käyvistä kolikoista ja seteleistä (kuvitus osin virheellistä) ja laskurit vaihtoarvosta sekä palkkioista. Palvelun kautta saa tilattua rahoilleen palautuskuoren, johon sitten itse maksetaan postimerkit. Rahat saa kotimaiselle tilille noin 30 päivän viiveellä. Alle 25 euron summat voi lahjoittaa ainoastaan hyväntekeväisyyteen (Unicef yms.), joten varsin kunniakas tapa päästä eroon ulkolaisesta tusinatavarasta.

Itse en ole vielä kokeillut, mutta täytyypä kerätä jokin sopiva nippu nuhjaantuneita kolikoita sekä seteleitä ja katsoa palvelun toimivuus. Erityinen plussa on mielestäni se, että eri valuuttoja voi lähettää samoilla kuluilla yhteen paikkaan ilman passikopioita yms. tarkkoja tietoja, joita keskuspankit vaativat.
Ei rahaa joka ei olisi katsomisen arvoinen

ralliurpo
Viestit: 19
Liittynyt: 30 Huhti 2012 22:04

Re: Euromaiden vanhojen valuuttojen vaihto

Viesti Kirjoittaja ralliurpo » 06 Kesä 2012 15:42

kiitoksia vinkistä. laitahan kokemuksia tulemaan jahka olet operaation suorittanut. jos maltan sinne asti odottaa...

Avatar
Wiiksi
Viestit: 505
Liittynyt: 03 Heinä 2007 16:27
Paikkakunta: Turku

Re: Euromaiden vanhojen valuuttojen vaihto

Viesti Kirjoittaja Wiiksi » 17 Loka 2016 10:17

Aikaa on vähän vierähtänyt, mutta nyt olen lähettänyt kahteen hyvältä vaikuttaneeseen vaihtopalveluun rahoja. Ensin lähetin pienen nipun seteleitä brittiläiseen http://www.leftovercurrency.com -palveluun ja ykkösluokassa lähetetty kirje saavutti firman alle viikossa. Rahat olivat tililläni seuraavana päivänä, kun sain sähköpostitse vahvistuksen rahojen perillemenosta. Erässä olivat:

100 Tsekin korunaa, edelleen kierrossa oleva mutta poisvedettävä seteli: maksettiin 2.91 €
50 Tsekin korunaa, kierrosta poistunut setelityyppi: maksettiin 1.20 €
20 Tanskan kruunua, kierrosta poistunut setelityyppi: maksettiin 1.75 €
120 Hong Kongin dollareita, käypiä, mutta kierrosta poistettavia setelityyppejä: maksettiin 10.88 €
1,000 Italian liiraa, vanhaa kansallista valuuttaa: maksettiin 0.04 €

Toisesta http://www.euromoney24.com -palvelusta maksetaan yleisesti ottaen paremmat hinnat valuutoista, mutta Italian liiroja lukuunottamatta he eivät olisi huolineet muita tässä erässä olleita valuuttoja. Kaikki setelit olivat sellaisia, että tietääkseni kotimaiset valuutanvaihtofirmat eivät niitä olisi enää vaihtaneet. Leftovercurrency.com -palvelu oli kaiken kaikkiaan hyvä, postimaksut pelkille seteleille olivat tavallisen kirjepostimaksun verran ja rahat olivat nopeasti tilillä. Prosessi oli myöskin hyvin vaivaton, tulostin vain yhden lapun netistä, johon täytin yhteystietoni sekä sen, mitä valuuttaa oli minkäkin verran. Kaikki raha ei ilmeisesti mene takaisin keskuspankkeihin, sillä he maksavat myös Suomen markkaseteleistä, joiden lunastus on jo loppunut. Kuntovaatimuksia ei myöskään ole.

Kirjoitan arvostelun myös toisesta palvelusta, kun lähettämäni kolikot ja setelit saapuvat sinne.
Ei rahaa joka ei olisi katsomisen arvoinen

Avatar
Wiiksi
Viestit: 505
Liittynyt: 03 Heinä 2007 16:27
Paikkakunta: Turku

Re: Euromaiden vanhojen valuuttojen vaihto

Viesti Kirjoittaja Wiiksi » 08 Marras 2016 10:23

No niin, tässä vielä itävaltalaisen Euromoney24.com -palvelun arviointi. Kolikoita ja seteleitä sisältäneen kirjeen kulku kesti luvatun 8-10 päivän sijaan kuukauden, mutta itse palvelu oli jopa parempi kuin ehdoissa luvattiin. Maksua olisi saanut ehtojen mukaan odottaa 30 päivää, mutta se tilitettiin käytännössä heti kun lähetys oli heille saapunut ja käsitelty.

Erässä olivat:

Saksan markkoja kolikoina 9 DEM: maksettiin 4,60 euroa
Viron kruunuja seteleinä 3 EEK: maksettiin 0,19 euroa
Liettuan litoja seteleinä 70 LTL: maksettiin 20,27 euroa
Kyproksen puntia seteleinä 2 CYP: maksettiin 3,42 euroa
Espanjan pesetoja seteleinä ja kolikoina 5600 ESP: maksettiin 33,66 euroa

Miinus palvelumaksu 30% eli 18,64 euroa, käteen jäi 43,50 euroa. Periaatteessa tuosta olisi vielä vähennetty 5 euron kertapalvelumaksu, mutta uutiskirjeen tilaamalla sen sai kuitattua pois. Olen tosin ollut pidemmän aikaa heidän postituslistallaan, enkä ole kertaakaan sieltä mitään saanut, joten eivät spämmäile. Postikulujen osuus kakkosluokassa oli Itävaltaan lähetettynä 3,80 euroa, koska painoa kertyi mukana olleista kolikoista.

Tässäkin palvelussa oli helppo toimintamalli: sivuston laskurilla näki mitä saa ja myös kuvat maksuvälineistä jotka kelpaavat palveluun. Sivustolta printattiin lappu johon täytettiin omat tiedot ja laitettiin kirje postiin. Jos niin olisi halunnut, he olisivat myös lähettäneet kuplamuovikuoren postitusta varten 1,60 euron hintaan.

Lopuksi; suosittelen molempia palveluita, ne täydentävät hyvin toisiaan ja ovat kannattavia myös postikulujen kannalta mikäli suurin osa arvosta koostuu kevyestä setelirahasta. Isommat kolikot ovat myös järkeviä tuonne lähettää, esim. Espanjan 100-500 ESP ja Saksan 50 pf-5 mk. Esim. kilorahaerissä pyörivät yleiset kolikot ovat arvokkaampia lähetettäessä tuonne kuin keräilymarkkinoilla.
Ei rahaa joka ei olisi katsomisen arvoinen

Vastaa Viestiin