Kolikoita Montenegrosta

Keskustelua muista maailman rahoista.

Valvoja: Moderaattorit

Tom72
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Loka 2016 20:55

Kolikoita Montenegrosta

Viesti Kirjoittaja Tom72 » 22 Loka 2016 21:12

Löytyipä Montenegrosta seuraavanlaiset kolikot.....osaisikohan kukaan kertoa edes suurinpiirtein miltä ajalta nämä ovat ja rahoja ollenkaan (ylärivi) Jos joku on erityisen kiinnostunut niin minulla on tarkemmat kuvat.

http://www.aarremaanalla.com/foorumi/vi ... =4&t=20783

Ala vasen kolikko on melkoisella varmuudella tämä: http://en.numista.com/catalogue/pieces50393.html

Avatar
fyrkman
Viestit: 30
Liittynyt: 19 Joulu 2013 22:57

Re: Kolikoita Montenegrosta

Viesti Kirjoittaja fyrkman » 29 Huhti 2017 22:56

Itse en näistä juuri enempää tohdi sanoa, kuin että ainakin kolme noista on selkeästi antiikin rahoja - siitä oikean alanurkan kolikosta en oikein saa selvää, voi olla vähän myöhempää perua. Ja vasemmalla alhaalla on Probuksen antoninianus, kuten on jo arveltukin. Kolikoiden aitouteen en pelkkien kuvien perusteella ota kantaa, mutta jos ovat aitoja paikallisia löytöjä, voisivat nähdäkseni kyllä periaatteessa olla aitoja. Montenegrohan sijaitsee muinaisen Illyrian maisemissa, ja noilla main on pyörinyt antiikin ajoista monenlaista porukkaa. Oikean ylänurkan kolikon teksti ei nähdäkseni ole kreikkaa, mutta en tähän hätään pysty sanomaan rahan tekstistä ja lyöntipaikasta sen enempää. Tietyt piirteet ylärivin kolikoissa saattaisivat viitata kelttiläisiin tai muihin aikalaisjäljitelmiin, mutta toisaalta tuon ajan alkuperäistenkin lyöntien tekninen ja taiteellinen taso vaihtelee usein huomattavasti, joten en siitäkään tohdi sanoa tämän enempää.

Tuolla toisen foorumin ketjussa asia jäi siihen, että luvattiin ottaa yhteyttä Jani Oravisjärveen, mutta ainakaan tuossa ketjussa ei näytä sittemmin tapahtuneen mitään. Siksipä vähän tässä nostelenkin aihetta, josko JaniO sattuisi osumaan täällä paikalle kertomaan varmaan tarkemmin ko. kolikoista.

Tom72
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Loka 2016 20:55

Re: Kolikoita Montenegrosta

Viesti Kirjoittaja Tom72 » 02 Touko 2017 18:47

En saanut Jania kiinni....laitoin facebookkiinkin viestiä. Jos vain saisin mailin / yht. Tiedot niin mielelläni lähetän hänelle tarkistukseen.

Avatar
fyrkman
Viestit: 30
Liittynyt: 19 Joulu 2013 22:57

Re: Kolikoita Montenegrosta

Viesti Kirjoittaja fyrkman » 23 Kesä 2017 23:50

Tämä asia ei näemmä ole sen koommin edennyt?

Oravisjärven yhteystiedot löytyvät ainakin SNY:n sivulta:

http://www.snynumis.fi/yhteystiedot/

Eikä hän suinkaan ole ainut antiikin rahojen asiantuntija ko. yhdistyksessä. Kannattaa olla itse aktiivinen, jos aikoo saada asian selvitettyä.

BUTTON_POST_REPLY