Muovitaskuista

Tänne voi laittaa selvityspyyntöjä kohteista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Perajorma
Viestit: 175
Liittynyt: 15 Touko 2010 23:48

Muovitaskuista

Viesti Kirjoittaja Perajorma » 15 Marras 2011 17:40

Monet kerrat olen täältäkin foorumilta lukenut, ettei saisi olla tekemisissä muovin kanssa keräilyjuttujen säilömisessä.

Mutta keräilykortteja kun tarvitsisi säilyttää jotenkin järkevästi ja tuntuu, että nuo kansioiden keräilykorttimuovitaskut olisivat se järkevin vaihtoehto. Niitä kun olisi kiva myös katsella ja pitää ne järjestyksessä.
Tähän mennessä olen säilyttänyt niitä ihan muovitaskuissa, mutta mietin vain, voiko pitkällä aikavälillä kortit mennä pilalle/tahmaisiksi?
Miten esim. seteleitä säilytetään? Niitä ainakin olen nähnyt joissain muoveissa säilytettävän.
Ainakin nuo yhdet muovitaskut on valmistettu polypropeenista. Kovaakin myrkkyä? Mikä sitten olisi "oikeaa"/"parasta" materiaalia?

Vaikkette kortteja keräilisikään, niin olisi mukava saada kommenttia ainakin joltain, joka tietää noista muoveista jotain. :D

Avatar
Miliisi
Viestit: 87
Liittynyt: 21 Helmi 2011 19:07
Paikkakunta: Kempele

Re: Muovitaskuista

Viesti Kirjoittaja Miliisi » 15 Marras 2011 21:17

Mitä joskus pienempänä jääkiekkokortteja tuli kerättyä niin ainakaan kymmenessä vuodessa ne ei menny miksikään muovitaskuissa. Materiaalista ei tarkempaa tietoa ole että mitä ne mahtoivat olla mutta r-kioskilta silloin ne sivut ostin kansioineen. Ei mahtane olla enää tallessa nuo sivut kun kortitkin meni jo muutama vuosi sitten kaatopaikalle.

Avatar
Perajorma
Viestit: 175
Liittynyt: 15 Touko 2010 23:48

Re: Muovitaskuista

Viesti Kirjoittaja Perajorma » 16 Marras 2011 19:32

Nyt kun mainitsit, niin kaivoin omat jääkiekko- ja eräät toiset kortit esiin (eivät kuulu omaan keräilyalueeseen nykyään). Ovat siellä kansioissa olleet 5-10 vuotta koskemattomina, eikä niissä mitään näkyvää tai tuntuvaa vikaa näyttänyt olevan.

Mutta nyt olisi suunnitelmissa ostaa noille keräilyalueeseen kuuluville korteille uudet sivut (useampi sata niitä tarvitsisi). Ovathan ne nyttenkin muovitaskuissa, mutta noi nykyiset ovat olleet sekakäytössä vuosien ajan. Kortteja on tullut ja mennyt, kun ennen vaihtelin niitä toisten kanssa ja välillä yhdessä taskussa saattanut olla jopa 10 korttia, niin ovat nuo nyt vähän "löystyneet" ja muutenkin kuluneet.

Vähän siinä mielessä näistä muoveista kyselin, että tietää kannattaako ostaa 15snt/kpl noita sivuja vai ostanko 30snt/kpl hintaisia, mikäli muoveissa on jotain eroa. Tarkoitus olisi kestää nyt ainakin tuo 10 vuotta (mahdollisesti jopa toisetkin), mikäli keräilyinnostus hiipuu näihin kortteihin ja unohtuvat johonkin nurkkaan.

Vastaa Viestiin