Wanhat virvoitusjuomapullot

Keskustelua poleteista, rahakkeista ja muista keräilyalueista esim. arabia ja arabian posliini, taskukellot yms. keräilijöitä kiinnostavat aiheet.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
antti r
Viestit: 1408
Liittynyt: 26 Joulu 2008 22:27
Paikkakunta: Lappajärvi, Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Wanhat virvoitusjuomapullot

Viesti Kirjoittaja antti r » 19 Joulu 2013 20:26

Lasinkeräyksestä löytyi kesällä joitakin vanhoja virvoitusjuomapulloja (Sprite, Teem ym.), jotka tarttuivat mukaan ja ovat puhdistuksen jälkeen olleet osa huoneeni sisustusta. Mielenkiinto näitä kohtaan heräsi ja yhtenään tuleekin selailtua netin tarjontaa, tutkittua että minkäslaisia muumilimuja menneinä vuosikymmeninä on ollut tarjolla.

Nyt tuli sellainen epäselvyys, että missä vaiheessa tämän mallisia pulloja on ollut markkinoilla? Omissa yksilöissäni on samanlainen tekstuuri, mutta ovat Coca-Colan patenttipulloja. Nykykäsitykseni mukaan tuollaisia pulloja ovat edeltäneet kirkkaat purnukat, jotka tulivat käyttöön olympiakisojen yhteydessä. Siis nämä. Tätä ennen ei kai kyseistä kolajuomaa ole Suomeen suurissa määrin tuotu, ainakaan suomenkielisillä teksteillä. Kuvien perusteella arvelisin olevan tilavuudeltaan samankokoisia, 0,29 litraa per pullo.

Kolikot pellolle ja tilalle lasia... Pullot kiiltämään ja Kekkosen pärstä viereen täydentämään kokonaisuutta. :mrgreen:
Antti Rantala | antti.rantala2@gmail.com

Avatar
fyrkman
Viestit: 30
Liittynyt: 19 Joulu 2013 22:57

Re: Wanhat virvoitusjuomapullot

Viesti Kirjoittaja fyrkman » 19 Joulu 2013 23:20

Tuon tyyppisiä puteleita käytettiin ravintoloissa ainakin 1980-luvulla, saattoipa olla vielä seuraavallakin vuosikymmenellä, lähinnä drinkkien lantrausvirvokkeiden tarjoiluun. Coca Colan lisäksi muistelisin ainakin Spritea tarjoillun vastaavissa puteleissa. Olivat siis ravintolakäyttöön tarkoitettuja, mutta niitähän sitten aika monet nyysivät matkamuistoiksi, joten esim. kirppareilla noita näkee vieläkin aika usein.

Vastaa Viestiin