Sivu 1/1

Tunnistusta

Lähetetty: 15 Loka 2011 19:34
Kirjoittaja Pete65
Moro!
Tälläset löyty,eli näistä kaipailisin tunnistus apua,ranneke hopiaa.Kiitos!!

Re: Tunnistusta

Lähetetty: 17 Loka 2011 16:24
Kirjoittaja Miliisi
Googlea tutkiskellen löytyi tuolle kolmannelle ja neljännelle kuvalle jonkunlaista tietoa. Kielenkääntäjien avulla jotenkuten sai ymmärrettävään muotoon noita venäjän kielisiä sivuja kun ei oikein tuo kieli suju kuin aakkosten osalta. Eli lukea suunnilleen osaa vaan kun ei ymmärrä.

Tuo kolmannen kuvan merkki liittyy jollain tapaa ilma- ja kemialliseen puolustukseen. Vapaa suomennos merkin tekstille on "Valmiina Ilma-ja kemialliseen puolustukseen" "anti-aircraft and chemical defense readyness" Tämän enempää en saanu irti noista venäjästä käännetyistä sivuista.

Neljännen kuvan merkki on saman tyyppinen kuin edellinenkin. Be Rady For The Sanitary Defense Of The USSR eli olisko tuo jotain että valmiina terveyden puolustamiseen neuvostoliitossa. Ilmeisesti jaettu lääkintäjoukoille?

Tästä saa jatkaa joku tietävämpi/paremmin kieltä ymmärtävä.

Re: Tunnistusta

Lähetetty: 17 Loka 2011 20:24
Kirjoittaja Pete65
Kiitos tiedosta ja vaivannäöstä Miliisi,vähän saman suuntaista arvelua oli itselläkin eli kaasusuojelu jne. Odotellaan ja ihmetellään.... :shock:

Re: Tunnistusta

Lähetetty: 17 Loka 2011 22:25
Kirjoittaja tuomas
Ensimmäinen merkki on venäläinen ansioituneille papeille Romanovien 300-vuotisjuhlavuonna 1913 jaettu merkki. Löytyy Andolenkon klassikkoteoksesta Badges of Imperial Russia (1972), kuva 902.
Kirja kertoo merkin olevan hyvin harvinainen, mutta itse muistan näitä takavuosina nähneeni melko monta. Todennäköisesti silti kohtalaisen arvokas. Merkki on yleensä hopeaa.

Toinen ja kolmas merkki löytyy kirjasta Likhitskiy: Art of Russian Metal Miniature, Catalogue of badges 1917-1991 painettu 1995 sekä venäjänkielisenä että englanninkielisenä laitoksena. Venäjänkielinen versio on tekstiltään laajempi, englannin kielinen on suppeampi. Valitettavasti en osaa venäjää, joten joudun tyytymään suppeampaan tulkintaan.

Kirjassa kuva 584: "Ready for the PVKhO", kuten aiemmin jo vastattu liittyy kuva-aiheiden perusteella ilmiselvästi ilmasuojeluun. Merkkiin kuuluu ketjut, joiden yläpäässä on lentokone. Toisin sanoen pienestä lentokoneesta roikkuu lyhyet ketjut joihin merkki on lenkeistään ripustettu.

Kolmas merkki on kuva 421:"Be ready for medical defence of the USSR".

Rannekkeita teetettiin muistoksi yleisesti armeijan ja keskikoulun päätteeksi. HRH P lyhenne ei valitettavasti avaudu helpolla. Se ei sovi mihinkään joukko-osastoon eikä kouluun. Millaiset kaiverrukset ja hopeanleimat ovat taustapuolella?

Re: Tunnistusta

Lähetetty: 31 Loka 2011 01:03
Kirjoittaja Pete65
KIITOS TUOMAS JA VALITTELUT VIIVÄSTYNEESTÄ VASTAUKSESTA.Hienosti oli taas tietoa.Mahtavaa.Rannekkeen leimat: valmistajan leima vois olla AK jonkin verran kulunu,K on selvä,tarkistusleima selvä ja ok,hopealeima 813H ja Helsingin kaupunki leima,ei vuosi leimaa??Missä hinnoissa noin toi risti vois olla,ei ole ennen tullut vastaan mokomaa. Kiitos taas

Re: Tunnistusta

Lähetetty: 31 Loka 2011 20:33
Kirjoittaja tuomas
Leima todennäköisesti o/yK eli Kultala Oy, Helsinki . Yhtiö oli erikoistunut merkkien valmistukseen. Lyhennettä voi arvailla sanoilla Helsingin ReserviHarjoitus Pataljoona tai jotain muuta.