Artikkeleita numismaatikkoja kiinnostavista aiheista

Oulun liittokokous- ja huutokauppatunnelmia

Maaliskuun 18-19 päivien viikonloppuun sijoittui numismaatikkoliiton kevätkokous ja sen yhteydessä huutokauppa, joiden järjestelyistä vastasi tällä kertaa Oulun Numismaattinen Kerho. Tapahtumapaikaksi oli valittu – ainakin näin vieraan näkökulmasta katsottuna – mainiot puitteet tällaiselle tapahtumalle omaava Hotelli-ravintola LASARETTI, joka sijaitsi aivan Merikosken partaalla ja kohtuullisen lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

Henkilövaihdoksia yhdistyksen hallinnossa

7.11.2017 pidetyssä sääntömääräisessä syyskokouksessa valittiin yhdistyksen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kiteeläinen Tuomo Flinkman nykyisen Jouko Hirvosen ilmoitettua jättäytyvänsä sivuun puheenjohtajuudesta. Tuomo on toiminut aiemmin hallituksen jäsenenä ja samalla sen toisena varapuheenjohtajana. Hänen sijalleen hallitukseen uudeksi jäseneksi valittiin Anssi Kukkonen. Hallituksen erovuoroisista jäsenistä allekirjoittanut Matti Virrantalo jäi pois ja sijaan valittiin Markus Ruotsalainen.

Numisilta Ilomantsissa 29.3.2017

P-K numikset järjesti 29.3 Ilomantsissa yhteistyössä Pogostan Sanomien kanssa lehden toimituksen tiloissa numismaattisen illan. Paikallislehti kutsui näyttävällä ilmoituksella asiasta kiinnostuneita kuulemaan rahojen keräilystä, Suomen rahahistoriasta ja myös rahojen arviointia oli luvassa kahvitarjoilun kera. Ja osallistuipa Yle Joensuukin tapahtumasta tiedottamiseen.

Ilmari Ojalan esitelmä Suomenhevonen sodassa

Keski-Karjalan Hevosystäväinseura oli saanut tietokirjailija opetusneuvos Ilmari Ojalan esitelmöimään  otsikon aiheesta 23 maaliskuuta sanomalehti Karjalaisen auditoriossa järjestämäänsä tilaisuuteen. Paikalle oli saapunut järjestäjän edustajan arvion mukaan noin 130 asiasta kiinnostunutta kuulijaa ja auditorio täyttyikin aivan täyteen jopa niin, että saliin jouduttiin kantamaan lisätuoleja kaikkien päästäkseen istumaan.

Liiton kevätkokous- ja huutokauppatunnelmia Oulusta

Vierailu Kansallisarkiston Joensuun toimipisteelle

Numismaatikoille järjestyi tutustumiskäynti Kansallisarkiston Joensuussa sijaitsevaan toimipaikkaan. Tiistaina 21 helmikuuta iltapäivällä oli meitä 14 arkistojen aarteista kiinnostunutta sovitusti paikalla, kun ylitarkastaja Minna-Liisa Mäkiranta otti meidät ystävällisesti vastaan arkiston aulassa. Aluksi Minna-Liisa esitteli Kansallisarkiston tehtäviä ja kertoi sen tarjoamista palveluksista niin tutkijoiden kuin ihan tavallisten kansalaistenkin suhteen. Myös netin moninaisista mahdollisuuksista arkistotoimen tietokantojen tutkimiseen saimme valaistusta.

7.2 kerhoillan teemana KOLI-keräily

'Koli, koli, koli', sanoi kolikko pudottuaan aikoinaan Pielisen rannan tuntumassa olleen korkean kallion syvään halkeamaan. Siitä sai erään tarinan mukaan tuo sittemmin koko maan kuuluksi tullut matkailukohde nimensä. No, tarinat sikseen, mutta olipahan mainio esitelmä lieksalaiselta Jouko Martiskaiselta 7.2 illalla meidän kerholla. Käsittämätön on se määrä Koli-aihetta, mitä Jouko on aina 60-luvulta lähtien kerännyt Koliin liittyen. Ja satoja ja taas satoja Koli-aiheisia kortteja on kokoelmissa ja niistä osa oli saatu näytille kerholle.

Metallinilmaisimien esittely 3.1.2017

Vuoden 2017 ensimmäiseen kerhoiltaan 3.1 saimme vieraaksi outokumpulaisen Tapio Hummelholmin kertomaan ja esittelemään harrastustaan, joka aiheutti ainakin allekirjoittajassa suurta kiinnostusta. Kyse oli metallinilmaisimien tai –paljastimien käytöstä maastoetsinnässä. Harrastusala, joka on viime aikoina tuntunut yleistyvän varsin paljon ja sen harrastajat ovat jopa järjestäytyneet perustamalla Suomen metallinetsijät ry:n.

Nummarit Lieksassa

P-K:n numismaatikot järjesti yhteistyössä Lieksan Lehden kansss ao. lehden tiloissa ti 8.11 numismaattisen illan.
Kerholta paikalle meni Martti Puustinen, Jouko Hirvonen, Heikki Arppi ja Matti Virrantalo ja Mauno Saarelainen edusti kerhoa lieksalaisena.

Yhdistyksemme hyvin esillä Kesälahden messuilla 2016

kuvassa Jouko Lappalainen arvio Heli Kupiaisen rahojen arvoa ja messuilla oli näyttelyvitriini, jossa oli näitä kultarahoja katseltavissa.
.

Sivut