Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma vuodeksi 2018

Yleistä

Vuosi 2018 on yhdistyksemme 48. toimintavuosi. Yhdistyksen tarkoituksena on numismaattisen sekä muiden numismatiikkaan liittyvien keräilyalueiden aktiivinen tukeminen ja harrastuksen lisääminen.
Yhdistyksen pääasiallinen toiminta-alue on Pohjois-Karjala.
Yhdistyksellä on jäseniä ympäri Suomea ja muutamia myös ulkomailla.

• Toimintamme perustana ovat yhdistyksemme säännöt. Kuukausikokoukset ovat joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina ns. kerhoiltana, johon pyrimme saamaan esitelmien pitäjiä joko omasta keskuudestamme tai ulkopuolisia esitelmöitsijöitä mielenkiintoisista aiheista ja keräilyalueista. Ulkopuolisille maksetaan kohtuullinen ns. kulukorvaus (majoitus-/matkakustannukset kuittia vastaan).
  • Kuukauden kolmas tiistai pidetään edelleen ns. osto-, myynti- ja vaihtoiltana.
  • Kokouspaikkana on Joensuun ev.lut. seurakunnan kerhohuone, osoite Rauhankatu 4, Joensuu.
  • Kerhoillat alkavat klo 18.00.
  • Toukokuun ensimmäisenä tiistaina kokoonnumme totuttuun tapaan Kiteellä.
  • Kesäkuukausina (kesä-, heinä-, elokuu) emme perinteisesti kokoonnu, ellei tilanne sitä vaadi.

Hallituksen ajatuksena vuodelle 2018

• Nettisivujemme kiinnostavuuden lisääminen uusien jäsenien ja etenkin nuorten keräilijöiden innostamiseksi sivujemme käyttäjäksi.
  • Sivuillamme www.pk-numismaatikot.fi tiedotetaan sekä yleisesti että kohdistettuna yhdistyksen jäsenistölle.
  • Tulevan vuoden tavoite on saada uusia jäseniä ja etenkin nuorisojäseniä huolehtimaan yhdistyksemme tulevaisuudesta. Myös keski-ikäisten jäsenhankintaa on syytä tehostaa.
  • Rajan Raha -lehden julkaisemista jatketaan myös tulevana vuonna 4-numeroisena. Lehden sisältöä kehitetään edelleen. Perinteisesti henkilöhaastatteluja tehdään jokaiseen numeroon ja jatketaan eri keräilyalueiden esittelyä sekä mielenkiintoisia jäsenten matkakertomuksia.
  • Jäsenistössämme on monien numismatiikan osa-alueiden ja eri keräilyalojen asiantuntijoita, joiden tietoutta käytetään hyväksi.
  • Yhdistyksen kirjaston kirjojen lainausmahdollisuudesta tiedotetaan aktiivisemmin ja käyttöä pyritään saamaan vilkastumaan; myös uusia ilmestyneitä julkaisuja hankitaan mahdollisuuksien mukaan.
  • Huutokauppoja pyritään pitämään yhdet keväällä ja syksyllä. Jäseniltä toivotaan aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta kokoamaan myös ”omia” pienempiä huutokauppoja.
  • Valmistautumista yhdistyksen 50-vuotis juhliin jatketaan ja yhdistyksen historiikki-kirjan tekoon panostetaan varaamalla budjettiin pieni summa kirjan toteutumiseksi.
  • Yhdistyksemme toimintaa ohjaa ja koordinoi sekä käytännössä toteuttaa syyskokouksessa valittu puheenjohtaja ja hallitus yhteisvastuullisesti, apunaan mahdolliset nimetyt toimikunnat ja ostopalvelut.
  • Retkiä järjestetään, mikäli tarvetta niiden järjestämiseen ja halua osallistumiseen on.
  • Yhdistyksemme sääntömääräiset kokoukset ovat huhtikuussa (10.4) ja marraskuussa (6.11.)2018. Numismaatikkoliiton kokous 2018 on keväällä SNY:n isännöimänä Helsingissä 28.-29.4.2018. Syksyn kokouksen paikka on vielä avoin. Liiton kokouksiin valtuutetaan liiton sääntöjen § 5:n mukainen edustus edustamaan yhdistystämme (kohtuullinen kulukorvaus maksetaan), ja pyritään lisäämään jäseniemme osuutta myös Numismaatikkoliitossa.
  • Yhdistyksen jäsenmaksuksi hallitus esittää 45 € perusjäsenille ja nuorisojäsenmaksu 10 €. Kannattajajäseniltä maksu on 150 €. Jäsenmaksut sisältävät Rajan Raha -lehden vuositilauksen. Rajan Raha-lehden erillinen tilausmaksu on 45 € ja ulkomaille tilattuna 50 €.

Positiivista julkisuutta toiminnallemme pyrimme hankkimaan niin radiossa kuin alueen muissa medioissa. Yleisölle avoimia arviointi- ja tiedotustilaisuuksia harkitaan järjestettäväksi ympäri maakuntaa sopivien tilaisuuksien yhteydessä, varsinaisten kokousten lisäksi. Kouluissa järjestämme tietoiskuja numismatiikasta, jos kiinnostusta ja halua riittää.

Yhdistyksen hallitus / JH