Medal of Honor (U.S.)

Keskustelua mitaleista ja kunniamerkeistä.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Perajorma
Viestit: 175
Liittynyt: 15 Touko 2010 23:48

Medal of Honor (U.S.)

Viesti Kirjoittaja Perajorma »

Otsikko varmaankin kertoo jo kaikille, mistä on kyse. Mitäs mieltä olette kyseisistä mitaleista? Löytyykö jopa jonkun kokoelmasta?


-------------------------------------------------------------------------------------
Itselläni heräsi kiinnostus (pitkälti hankintamielessä) kyseisiin mitaleihin tuossa jokunen kuukausi sitten, ja vähän jo ehtinyt tutkia asiaa. Toivoisin, että täältä irtoaisi hieman apuja näiden metsästämiseen.

Ensimmäinen asia johon itsekin törmäsin, oli Stolen Valor Act, joka sotkee, muttei estä, kyseisen merkin hankintaa. Toisin sanoen merkin voisi hankkia mistäpäin maailmaa tahansa, kunhan alue ei kuulu kyseisen lain alaisuuteen (yhdysvallat). Tai minkään muun vastaavan lain alaisuuteen.

Luonnollisesti väärennöksiä ja museokopiota yms. liikkuu markkinoilla liikaa... Tästä syystä, mistä / miten tätä merkkiä kannattaisi lähteä etsimään? Ilman minkäänlaista kokemusta asiasta, veikkaisin kuitenkin, ettei Suomen markkinoilla ihan liikaa liiku näitä, joten Internetin välityksellä ulkomailta pitäisi kaupat varmaankin tehdä? Tässä lieneekin sitten omat vaikeutensa aitouden selvittämiseksi ennen kauppojen tekoa. Ja aitouden selvittäminen ylipäätänsä. Mahtaako Suomesta löytyä asiantuntemusta kyseisten merkkien suhteen vai kannattaako suosiolla kääntyä ulkomaalaisten tietäjien puoleen?

Kalleimpien versioiden luin olevan satojentuhansien luokkaa, mutta nelinumeroisellakin summalla pitäisi päästä jo johonkin käsiksi. Halvimpien sekaan kuuluu ilmeisesti myös nämä erään MOH:eja tuottaneen yrityksen luvatta myydyt kappaleet.
Jos olisin valmis laittamaan 1000-2000 euroa yhteen merkkiin, mahtaako olla mitään mahdollisuuksia? Ymmärrän kyllä, että merkki on todella kysytty maailmalla, ja että siellä piisaa niitä, joilla oikeasti on laittaa rahaa näihin.

Ja näin ylipäätänsä, onko mitään järkeä edes lähteä metsästämään näitä, etenkin kun olen vielä näin aloittelija militarian puolella. Tuleeko tässä todennäköisemmin huijatuksi kuin pienen aarteen omistajaksi? :lol:
Ajatushan minulla on semmoinen, että suuren läjän erilaisia enemmän tai vähemmän halvempia mitaleja ja merkkejä sijaan omistaisin yhden tai muutaman arvokkaamman ja mahdollisesti joitain muutamia perus muistomitaleja.
Keräilen niin paljon kaikkea muutakin, joten jos aivan kaikesta tulisi hankittua suuret kokoelmat, tuota tavaraa kertyisi aivan liikaa. Eli ikään kuin militarian edustajia etsisin kokoelmaan. Kiinnostava aihe kun on.

Nämä mitalit kun on jonkin verran tunnettuja myös muidenkin kuin militarian harrastajien keskuudessa, niin olisihan semmoinen siinäkin mielessä hieno omistaa 8)
Avatar
FRE_A_K
Viestit: 173
Liittynyt: 10 Marras 2010 00:23
Paikkakunta: MIKKELI

Re: Medal of Honor (U.S.)

Viesti Kirjoittaja FRE_A_K »

Perajorma kirjoitti:Tuleeko tässä todennäköisemmin huijatuksi kuin pienen aarteen omistajaksi?
Aikalailla varmasti tulee.

Mielestäni 1000€-2000€ kuullostaa turhan optimistiselta kyseisistä merkeistä.
Hintaan vaikuttaa tottakai kenelle/milloin Kongressin Kunniamitali on myönnetty,
(merkkiä myönnetty Unionin ja Konfederaation välisestä kahakasta aina nykypäivään saakka)
minkä aselajin mitalista on kyse, ja merkin variaatio.
Koskaan en ole myynnissä nähnyt, vaikka netin tarjontaa on selattu tuhansia tunteja. Jostakin Euroopan suuresta
huutokaupasta voisi löytyä? Ameriikan lait myös tosiaan vaikeuttavat asiaa.

Toinen seikka on kun yhden hankit, pitää (ainakin itsellä tapana) saada nuo kaikkien aselajien versiot...

Itse kääntyisin ulkomaisten foorumien puoleen.
Vastaa Viestiin