50 penniä 1890, ilman "L"

Keskustelua markka-ajan maksuvälineistä 1860-2002.

Valvoja: Moderaattorit

Kaukola65
Viestit: 4
Liittynyt: 09 Kesä 2022 18:37
Paikkakunta: Padasjoki

50 penniä 1890, ilman "L"

Viesti Kirjoittaja Kaukola65 »

Olisiko kellään tietoa otsikon rahasta tai vastaavasta? Hankin keväällä pienen erän autonomian rahoja, joista tarkemmalla tutkimuksella paljastui mm. tämä erikoisuus. Rahamestarin leiman lisäksi rahasta puuttuu vaakunan päällä olevan kruunuristin vaakapuola. Olen kysellyt aiheesta mm. Rahamuseosta, Rahapajalta, sekä SNY:ltä. Rahapajalta saamani postin mukaan: "jos juuri tällaista virhettä ei tunneta keräilijäpiireissä, kyseessä lienee erikoisempi yksilö."

Kuvan saatan lähettää saitille, kunhan saan homman haltuun. En ole ihan aloittelija numismaatikkona, mutta vasta liittynyt tähän tietopankkiin ja kaipaa pientä viilaamista, että homma toimii. :mrgreen:
Possunt Quia Posse Videntur - Virgil
Reino93
Viestit: 5
Liittynyt: 08 Loka 2018 10:18

Re: 50 penniä 1890, ilman "L"

Viesti Kirjoittaja Reino93 »

Kuvan lisääminen tapahtuu siten että lataat sen esimerkiksi Aijaa.com nimiseen kuvapalveluun: https://aijaa.com/ jonka kautta saat kuvalle URL:n kun klikkaat kuvan keskeltä oikealla hiiren painikkeella ja valitset "Kopioi kuvan osoite tai URL".

Kuva lisätään taas näin tänne phpBB pohjaiselle foorumille:

Koodi: Valitse kaikki

Tässä kuva ladataan suoraan tiedostona
[img]Tähän väliin liitetään URL kuvalle[/img]

Tässä kuva toimii linkkinä sivulle mihin se on ladattu
[url=LINKKI][img]Kuvan Osoite[/img][/url]
 
Voit kopioida yllä olevan osion mutta varo ettei [ tai ] merkit häviä muutoin kuva ei tule esiin foorumille, alla oleva esimerkki tekee linkin kuvaan eli kuvaa klikkaamalla pääsee katsomaan kuvan aijaa.com palvelussa kuvan linkin osoitteeksi voit laittaa suoraan aijaa.com sivun mihin lataat kuvan ja kuvan URL on aina oltava tuolla tavalla kuin ylempänä kerroin.

Itse tuohon kolikkoon liittyen kyseessä voisi olla meistin tukkeutuminen joka selittäisi tiettyjen osien poisjäämisen, tässä esimerkkinä meistin tukkeutuminen 1 penni 1867 kolikossa jossa meistin tukkeutuminen on poistanut numeron 1:

Kuva
Vastaa Viestiin